Shaklee May 2014 Promo

Shaklee May 2014 Promo

Thursday, November 7, 2013

Set Kesuburan Shaklee : Subur secara semulajadi

 Salam korang..

Alhamdulillah hari ni dapat juga meluangkan masa sekejap untuk mengupdate blog kesayangan ni. Kali ini saya nak berkongsi berkenaan Set Kesuburan atau orang panggil Set Hamil. InsyaAllah dengan mengamalkan supplement yang dicadangkan secara teratur dan sempurna, adalah rezeki abak untuk anda. Sekurang-kurangnya kita telah berusaha. Tiada alasan untuk mengatakan tidak selagi masih ada jalan kan? Berusaha dan dalam masa yang sama berdoa mengharapkan Allah permurahkan rezeki kita.

So, jom kita belajar secara detail fungsi-fungsi setiap vitamin ini untuk subur secara sihat dan semulajadi.

[Q1] Apakah suplemen yang membantu kesuburan suami & isteri?

[A1] Untuk mendapatkan kesan yang optimum, digalakkan untuk ambil suplemen asas (Family Wellnes Set) + Vita-E, Zinc, Alfalfa & GLA Complex. 

* Familiy Wellness Set = ESP + Vital-Lea, Vita C dan B Complex.

 Fungsi setiap Vitamin untuk membantu kesuburan.

(1) ESP (Protein) -
Protein ialah makanan asas kepada sel. Sel yang sihat akan memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan, perlekatan telur dan lain2.
(2) Vita-Lea (Multivitamin) -
multivitamin lengkap untuk keperluan badan.
(3) Vitamin C -
bantu proses sintesis hormon-hormon kritikal yang berkaitan dengan seks dan kesuburan seperti androgen, estrogen & progesteron.
(4) B-Complex -
 memberi tenaga, perasaan tenang & no stress.
*ESP, Vita-Lea, B-Comp & Vit-C adalah vitamin asas, dan tunjang utama untuk kesihatan badan.

(5) Vitamin E & Selenium -
Terkenal sebagai "vitamin seks". Selain menghaluskan kulit, anti penuaan, melancarkan peredaran pembuluh darah, mencegah pembentukan darah beku, pembentukan sel2 baru (termasuk RNA & DNA) dan lain-lain, ianya juga amat terkenal mempunyai khasiat untuk meningkatkan kelelakian & menyuburkan organ reproduksi lelaki & wanita. Sebanyak 50% Selenium di dalam badan lelaki berada di dalam testikel & duktus seminal. Selain itu, lelaki akan kehilangan selenium melalui air mani. Maka, suplemen Selenium yang cukup sangat membantu hubungan seksual bagi lelaki.

(6) Zinc -
Bagi kaum lelaki, zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukkan hormon testosterone, bantu kekalkan jumlah air mani, bantu kekalkan paras testosterone yang bersesuaian, serta memberikan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum. Selain itu, zink berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA (Deoxyribose nucleid Acid). Secara keseluruhannya, Zink membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggi dan menghasilkan sperma yang sihat. Kekurangan Zink bagi lelaki akan mengakibatkan pelbagai masalah seksual termasuk sperma yang abnormal, dan penyakit prostat. Zink digunakan untuk kesuburan bagi wanita kerana zink akan melindungi sperma dan melawan bakteria dalam vagina.

(7) Alfalfa - Sangat baik diamalkan oleh wanita, terutama bagi mereka yang rasa "sakit ketika bersama", membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugut/ sakit pinggang yang melampau tatkala di datangi haid (makan alfalfa bersama kalsium), dan turut membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti Kacip Fatimah). Ada juga sesetengah sumber yang mengaitkan Alfalfa bantu dalam masalah PCOS.

(8) GLA Complex - Sangat baik diamalkan oleh wanita, terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur. GLA (Gamma Linolenic Acid) bantu wanita hasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti, yang juga dikenali sebagai "Mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus)". Cecair serviks jenis ini sangat subur, nipis, berair, cerah & likat, dan sangat2 membantu sperma berenang terus ke uterus, dan terus laki ke Tiub Fallopio, yang seterusnya berenang ke telur (ovum). Tambahan, cecair serviks yang sangat subur ini juga akan bantu sperma hidup lebih lama iaitu sehingga 5 hari di dalam Tiub Fallopio, yang mana akan membantu proses persenyawaan walaupun anda tidak melakukan hubungan seksual semasa si isteri sedang subur (waktu ovulasi).

*Note: GLA & Cysts: http://www.genkimomma.net/search/label/Ovarian%20Cyst

[Q2] Saya baru kahwin. Kami suami isteri takde masalah apa-apa & doktor pon dah sahkan, maybe belum rezeki. Tapi, nak cubalah vitamin. apa yang best?

[A2] Cadangkan Family Wellness Set sahaja. Basic of the basic! Sebaik2 nya kedua-dua suami & isteri pun consume. Boleh tambah apa2 vits mengikut keperluan.

[Q3] Set Vitamin untuk diamalkan suami dan isteri

[A3] 
Untuk suami:
Vita-C
B-Complex
Vita-E
Zinc Complex

Untuk isteri:
Vita-C
B-Complex
Vita-E
GLA Complex dan/atau Alfalfa

*Note: Saya suggest Vita-E kerana ianya "sex vitamin", menaikkan nafsu/ keintiman sewaktu "bersama". Jadi, jika si isteri boleh capai tahap klimaks, ataupun "enjoy bersama" (instead of terbaring kaku atau dlm kepala asyik fikir 'nak baby! nak baby!), proses persenyawaan dan penempelan akan berlaku dgn lebih baik & efektif.

So, kawan-kawan ada yang berminat tak untuk mendapatkan set kesuburan ini? Hubungi saya segera. InsyaAllah saya akan memberikan konsultasi percuma dan juga mendapatkan set ini.

Kalau nak dapat dengan harga yang super jimat dengan mendapat diskaun sehingga 20% untuk setiap produk, jadilah ahli Shaklee. Hanya RM65 sahaja yuran pendaftaran untuk seumur hidup. Berbaloi-baloi. Keahlian anda akan kekal walaupun anda tak beli produk berapa lama tempohnya sekalipun. Akaun akan aktif semula sebaik sahaja anda membuat pembelian semula. Senang kan. Plus, sekarang ni lebih mudah sebab tak perlu nak ke branch untuk membeli. Boleh membuat belian secara online dengan postage RM10 flat rate. 




Afzan
Shaklee Independent Distributer
SMS/Whatsapp/Viber : 012-372 8374
Email to supplement4urhealth@gmail.com
COD to Rawang, Selayang, Sungai Choh dan Serendah.
 *Puchong on weekend
Post a Comment