Shaklee May 2014 Promo

Shaklee May 2014 Promo

Friday, December 20, 2013

Bulan Promosi Omega Guard

Salam korang..

Bulan terakhir 2013 ni ditutup dengan promosi untuk produk Shaklee yang terlaris iaitu Omega Guard Shaklee.
Barang ni kalau ikutkan harga asalnya RM136. Tapi sekarang ada promosi kalau beli 6 botol dapat percuma 1 botol. Jimat RM136 kalau beli 6+1 botol ni. 
Boleh pakat dengan kawan-kawan/family members untuk beli secara pukal. 
Mesti jimat.

Kelebihan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee

1. Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair 
    sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)

2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik. 

3. Omega 3  dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari 
    ketumpatan minyak hati ikan.

4. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-
    satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 
    semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.

5. 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.

6. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal 
    berteknologi terkini

7. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask 
    omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, 
    merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.


26 Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee

1.  Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2.  Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3.  Mencegah salur darah dari tersumbat
4.  Omega 3 dapat mengelakkan strok
5.  Mengekalkan tekanan normal darah
6.  Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7.  Mengurangkan sakit kepala
8.  Merendahkan kolestrol
9.  Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan 
      otak janin
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE 
      (lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik 
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout

Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak seperti-

- Mencegah insomnia
- Mengurangkan tekanan emosi
- Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
- Membantu memperbaiki masalah autism
- Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
- Mengurangkan masalah schizophrenia
- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak


Siapa Perlukan Omega 3 Untuk Menyokong Tahap Kesihatan?

1. Warga Emas
2. Pesakit Jantung
3. Wanita
4. Wanita yang telah melahirkan anak
5. Pesakit darah tinggi
6. Orang yang selalu lupa
7. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas
8. Pelajar
9. Ibu menyusu
10. Ibu Hamil
11. Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus






* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Set- Set Budget Shaklee yang ada Omega Guard;

Kesihatan Jantung                   : Omega Guard + CoQHealth
Sakit Sendi                             : Omega Guard + Advance Joint Health Tablet
Kolestrol                                 : Omega Guard + Vita C
Gout & Diet                             : Omega Guard + Alfalfa
Buasir                                     : Omega Guard + Zinc Complex
Kanak-kanak, Asma, Eczema   : Omega Guard + Meal Shake
Gastrik                                    : Omega Guard + ESP
Batuk                                      : Omega Guard + Nutriferon
Fatty Liver                                : Omega Guard + DTX
Alzheimer                                : Omega Guard + Lecithin
Psoriasis                                 : Omega Guard + GLA

Set-Set Lengkap Shaklee yang ada Omega Guard;

1. Set Kurus                                             : Herb Lax + Omega Guard + Alfalfa + Cinch Shake + Cinch Tea Mix
2. Set Kanak-kanak (Dari 1 tahun ke atas ) : Meal Shake + Omega Guard + Vita C
3. Set Hamil Trimester 2& 3                       : Vitalea + B Complex + Vita C + Ostematrix + Omega Guard
4. Set Sakit Sendi                                     : Advance Joint Health Tablet + Omega Guard + Ostematrix
5. Set Jantung, Darah tinggi, Strok & Kolestrol : CoQHealth + Vita E + Omega Guard + Lecithin
6. Set Pelajar                                            : Omega Guard + Lecithin + B Complex + Vita C + Vita Lea
7. Set Gout                                               : Performance Drink + Omega Guard + Alfalfa

Hubungi saya, Afzan di 012-3728374 atau emel ke supplement4urhealth@gmail.com untuk dapatkan harga (RM) setiap set dan sebarang tempahan.

Dapatkan juga konsutasi percuma apabila anda membeli produk shaklee dari saya pada bila-bila masa anda perlukannya!!.


 
Kalau nak dapat dengan harga yang super jimat dengan mendapat diskaun sehingga 20% untuk setiap produk, jadilah ahli Shaklee. Hanya RM65 sahaja yuran pendaftaran untuk seumur hidup. Berbaloi-baloi. Keahlian anda akan kekal walaupun anda tak beli produk berapa lama tempohnya sekalipun. Akaun akan aktif semula sebaik sahaja anda membuat pembelian semula. Senang kan. Plus, sekarang ni lebih mudah sebab tak perlu nak ke branch untuk membeli. Boleh membuat belian secara online dengan postage RM10 flat rate.
Berminat? Hubungi saya di :
Call/Whatsapp/Viber : 012-372 8374

Sunday, November 10, 2013

Bengkel Nutrisi Shaklee : Pengalaman Part 1

Salam korang..

Alhamdulillah syukur masih dipanjangkan umur untuk berkongsi cerita di Bengkel Nutrisi Shaklee yang saya hadiri pada 9/11/2013. Walaupun kesihatan tak berapa mengizinkan tetap jua menggagahkan diri ke Subang. Rasa rugi pula kalau tak join. Bukan selalu bengkel ini dibuat.

Pakar Nutrisi Shaklee bernama Sarah telah berkongsi tentang kebaikan setiap produk yang dihasilkan oleh Shaklee. Memang berbaloi dapat pergi bengkel ini lagi-lagi bagi orang baru macam saya yang tak tahu sangat kebaikan setiap produk Shaklee. Bermula dengan perkongsian tentang sejarah, misi dan juga keistimewaan Shaklee berbanding produk makanan kesihatan yang lain. Shaklee produknya selamat, berkesan, mesra alam.

Juga dikongsikan kenapa kini setiap orang perlu mengambil supplement?

KENAPA PERLU AMBIL SUPPLEMENT?

Ada 5 sebab utama dan juga 1 ancaman terbesar yang menyebabkan kita perlu mengambil supplement?

5 sebab utama tu;

1 - PENCEMARAN
2- MAKANAN YANG KURANG BERKHASIAT
3- GAYA HIDUP YANG KURANG SIHAT
4- TEKANAN HIDUP
5- PENGAMBILAN UBATAN SECARA BERLEBIHAN

1 ANCAMAN TERBESAR
--------->>>> PENUAAN SEL-SEL BADAN SECARA TIDAK SIHAT

Pasal produk Shaklee, kini Shaklee ada lebih kurang 23 jenis produk. Semuanya insyaAllah dijamin keberkesanannya. Setiap tahun Shaklee akan membuat ujian klinikal dan saringan ke atas setiap sumber bahan (raw material) yang digunakan untuk meenghasilkan setiap supplement. Bukan hanya pada produk supplement yang sudah siap. Maknanya setiap ingredients akan diuji. Ujian bukan dilakukan secara rawak sahaja. Ini untuk memastikan setiap produk Shaklee berkualiti tinggi dan mengikut piawaian yang ditetapkan. Even raw material daripada sumber yang sama tapi setiap kali raw material diterima, tetap akan dibuat ujian dahulu. Kalau ujian gagal, produkpun tak lepas. Itulah puncanya produk kehabisan di pasaran. Macam yang berlaku sekarang ini. Tengok betapa Shaklee betul-betul menjaga kualiti produknya.

So, setakat ini dahululah perkongsian saya tentang Bengkel Nutrisi yang saya pergi. InsyaAllah mungkin akan ada sambungan.

Tungguuu...

Friday, November 8, 2013

Garlic Shaklee : sebagai Antibiotik semulajadi

Salam korang..

Pernah dengar pasal Garlic Shaklee?
Ini bukan Garlic biasa ye. Khasiatnya tak sama dengan bawang putih ynag biasa guna untuk masak tu. Paling bagus ia sebagai antibiotik.

So, kepada sesiapa yang suka skip makan antibiotik yang dibekalkan klinik sebab takut kesan jangka panjang pada sistem antibodi badan, eloklah ganti dengan Garlic Shaklee. Ia bukan ubat tapi supplemen tambahan. InsyaAllah dengan izinnya.

Bagus untuk diamalkan sebab ia juga melegakan masalah berkaitan penghadaman, menurunkan kolestrol serta meningkatkan sistem imun badan. Better kita cegah sebelum sakit kan.


Sebotol pula ada 60 biji.
Kalau nak dapat dengan harga yang super jimat dengan mendapat diskaun sehingga 20% untuk setiap produk, jadilah ahli Shaklee. Hanya RM65 sahaja yuran pendaftaran untuk seumur hidup. Berbaloi-baloi. Keahlian anda akan kekal walaupun anda tak beli produk berapa lama tempohnya sekalipun. Akaun akan aktif semula sebaik sahaja anda membuat pembelian semula. Senang kan. Plus, sekarang ni lebih mudah sebab tak perlu nak ke branch untuk membeli. Boleh membuat belian secara online dengan postage RM10 flat rate.

Hubungi saya segera untuk konsultasi percuma.

Afzan
Shaklee Independent Distributrer
012-372 8374
COD : Selayang, Rawang, Sungai Choh dan juga Serendah


Thursday, November 7, 2013

Set Kesuburan Shaklee : Subur secara semulajadi

 Salam korang..

Alhamdulillah hari ni dapat juga meluangkan masa sekejap untuk mengupdate blog kesayangan ni. Kali ini saya nak berkongsi berkenaan Set Kesuburan atau orang panggil Set Hamil. InsyaAllah dengan mengamalkan supplement yang dicadangkan secara teratur dan sempurna, adalah rezeki abak untuk anda. Sekurang-kurangnya kita telah berusaha. Tiada alasan untuk mengatakan tidak selagi masih ada jalan kan? Berusaha dan dalam masa yang sama berdoa mengharapkan Allah permurahkan rezeki kita.

So, jom kita belajar secara detail fungsi-fungsi setiap vitamin ini untuk subur secara sihat dan semulajadi.

[Q1] Apakah suplemen yang membantu kesuburan suami & isteri?

[A1] Untuk mendapatkan kesan yang optimum, digalakkan untuk ambil suplemen asas (Family Wellnes Set) + Vita-E, Zinc, Alfalfa & GLA Complex. 

* Familiy Wellness Set = ESP + Vital-Lea, Vita C dan B Complex.

 Fungsi setiap Vitamin untuk membantu kesuburan.

(1) ESP (Protein) -
Protein ialah makanan asas kepada sel. Sel yang sihat akan memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan, perlekatan telur dan lain2.
(2) Vita-Lea (Multivitamin) -
multivitamin lengkap untuk keperluan badan.
(3) Vitamin C -
bantu proses sintesis hormon-hormon kritikal yang berkaitan dengan seks dan kesuburan seperti androgen, estrogen & progesteron.
(4) B-Complex -
 memberi tenaga, perasaan tenang & no stress.
*ESP, Vita-Lea, B-Comp & Vit-C adalah vitamin asas, dan tunjang utama untuk kesihatan badan.

(5) Vitamin E & Selenium -
Terkenal sebagai "vitamin seks". Selain menghaluskan kulit, anti penuaan, melancarkan peredaran pembuluh darah, mencegah pembentukan darah beku, pembentukan sel2 baru (termasuk RNA & DNA) dan lain-lain, ianya juga amat terkenal mempunyai khasiat untuk meningkatkan kelelakian & menyuburkan organ reproduksi lelaki & wanita. Sebanyak 50% Selenium di dalam badan lelaki berada di dalam testikel & duktus seminal. Selain itu, lelaki akan kehilangan selenium melalui air mani. Maka, suplemen Selenium yang cukup sangat membantu hubungan seksual bagi lelaki.

(6) Zinc -
Bagi kaum lelaki, zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukkan hormon testosterone, bantu kekalkan jumlah air mani, bantu kekalkan paras testosterone yang bersesuaian, serta memberikan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum. Selain itu, zink berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA (Deoxyribose nucleid Acid). Secara keseluruhannya, Zink membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggi dan menghasilkan sperma yang sihat. Kekurangan Zink bagi lelaki akan mengakibatkan pelbagai masalah seksual termasuk sperma yang abnormal, dan penyakit prostat. Zink digunakan untuk kesuburan bagi wanita kerana zink akan melindungi sperma dan melawan bakteria dalam vagina.

(7) Alfalfa - Sangat baik diamalkan oleh wanita, terutama bagi mereka yang rasa "sakit ketika bersama", membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugut/ sakit pinggang yang melampau tatkala di datangi haid (makan alfalfa bersama kalsium), dan turut membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti Kacip Fatimah). Ada juga sesetengah sumber yang mengaitkan Alfalfa bantu dalam masalah PCOS.

(8) GLA Complex - Sangat baik diamalkan oleh wanita, terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur. GLA (Gamma Linolenic Acid) bantu wanita hasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti, yang juga dikenali sebagai "Mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus)". Cecair serviks jenis ini sangat subur, nipis, berair, cerah & likat, dan sangat2 membantu sperma berenang terus ke uterus, dan terus laki ke Tiub Fallopio, yang seterusnya berenang ke telur (ovum). Tambahan, cecair serviks yang sangat subur ini juga akan bantu sperma hidup lebih lama iaitu sehingga 5 hari di dalam Tiub Fallopio, yang mana akan membantu proses persenyawaan walaupun anda tidak melakukan hubungan seksual semasa si isteri sedang subur (waktu ovulasi).

*Note: GLA & Cysts: http://www.genkimomma.net/search/label/Ovarian%20Cyst

[Q2] Saya baru kahwin. Kami suami isteri takde masalah apa-apa & doktor pon dah sahkan, maybe belum rezeki. Tapi, nak cubalah vitamin. apa yang best?

[A2] Cadangkan Family Wellness Set sahaja. Basic of the basic! Sebaik2 nya kedua-dua suami & isteri pun consume. Boleh tambah apa2 vits mengikut keperluan.

[Q3] Set Vitamin untuk diamalkan suami dan isteri

[A3] 
Untuk suami:
Vita-C
B-Complex
Vita-E
Zinc Complex

Untuk isteri:
Vita-C
B-Complex
Vita-E
GLA Complex dan/atau Alfalfa

*Note: Saya suggest Vita-E kerana ianya "sex vitamin", menaikkan nafsu/ keintiman sewaktu "bersama". Jadi, jika si isteri boleh capai tahap klimaks, ataupun "enjoy bersama" (instead of terbaring kaku atau dlm kepala asyik fikir 'nak baby! nak baby!), proses persenyawaan dan penempelan akan berlaku dgn lebih baik & efektif.

So, kawan-kawan ada yang berminat tak untuk mendapatkan set kesuburan ini? Hubungi saya segera. InsyaAllah saya akan memberikan konsultasi percuma dan juga mendapatkan set ini.

Kalau nak dapat dengan harga yang super jimat dengan mendapat diskaun sehingga 20% untuk setiap produk, jadilah ahli Shaklee. Hanya RM65 sahaja yuran pendaftaran untuk seumur hidup. Berbaloi-baloi. Keahlian anda akan kekal walaupun anda tak beli produk berapa lama tempohnya sekalipun. Akaun akan aktif semula sebaik sahaja anda membuat pembelian semula. Senang kan. Plus, sekarang ni lebih mudah sebab tak perlu nak ke branch untuk membeli. Boleh membuat belian secara online dengan postage RM10 flat rate. 




Afzan
Shaklee Independent Distributer
SMS/Whatsapp/Viber : 012-372 8374
Email to supplement4urhealth@gmail.com
COD to Rawang, Selayang, Sungai Choh dan Serendah.
 *Puchong on weekend

Monday, November 4, 2013

Shaklee Set Menyusu Budget : Lebih Murah, Lebih Jimat

Salam semua,

Kali ini Afzan nak share pasal set menyusu pula. Set menyusu ini dah jadi macam keperluan untuk ibu-ibu yang nak menjayakan penyusuan sehingga anak berusia 2 tahun. Dah menjadi amanah kita untuk berusaha menyusukan anak sehingga 2 tahun. Itu hak anak kita. Kalau dah berusaha tapi tak dapat juga tu lain cerita. Janji kita ada usaha san ikhtiar untuk menjayakannya kan. Kita akan disoal di akhirat atas setiap apa yang kita lakukan di atas dunia. Apa kita nak jawab bila ditanya kenapa tak menyusukan anak sehingga 2 tahun?

Atas kesedaran itulah saya dan ibu-ibu menyusu lain berusaha dan beikhtiar untuk memastikan misi itu berjaya. InsyaAllah semuanyapun dengan izin yang Maha Esa juga kan. Tapi berdoa sahaja tak cukup tanpa usaha. Salah satu usaha yang kita boleh lakukan ialah mengamalkan supplemen shaklee. Kalau rasa tak cukup budget, saya boleh cadangkan set yang paling budget/asas untuk menjayakan penyusuan.

Energizing Soy Protein (ESP) + Alfalfa Complex

ESP ni fungsi dia sebagai sumber protein yang lengkap dang 9 acid amino (yang badan kita perlu tapi tak boleh menghasilkan secara sendiri). Protein non GMO ini membantu pembentukan sel dan badan kit memang amat memerlukan protein yang cukup untuk menghasilkan susu badan yang berkualiti. Dengan mengamalkan ESP ini, kita dapat tampung kekurangan sumber protein dalam diet harian kita. Takkan nak ambil daging, ikan dan ayam terlalu banyak hari-hari. Boleh gemuk dan mudah terdedah kepada penyakit lain pula nanti.

Ni rupa bentuk 1 canister ESP. Sebotol boleh tahan selama 1-2 bulan. Sehari amalkan 2 -3 sudu besar. Jangan lebih daripada 3 sudu ye. Bonus lain yang anda akan dapat dengan pengamalan ESP yang konsisten ialah,

- Parut di badan makin pudar/hilang
- Melicinkan kulit/ jadi gebus.
- Memberikan rasa kenyang yang lama (tak rasa lapar between meal time)


Alfalfa Complex pula adalah agen penggalak penghasilan susu ibu. Memang agen milk booster dan dalam masa yang sama berfungsi macam KACIP FATIMAH. Ye, membantu keintiman wanita gitu. Selalunya ibu menyusu ni kurang rasa nak bersama suami tapi bila ambil Alfalfa ni instead of kita dapat susukan baby kita, kita juga dapat melayan sang suami sebaik mungkin. Kira fungsinya 2 dalam 1. Bonus lain yang kita akan dapat dengan pengamalan Alfalfa yang konsisten ialah macam dalam image bawah ni. Saya dapatpun daripada google Kredit to mama-iloveu.blogspot.com untuk information ini,


Berapa harga set Budget ini ye?

Harga sebenarnya ialah : RM203.75.
Kalau nak dapat dengan harga yang super jimat dengan mendapat diskaun sehingga 20% untuk setiap produk, jadilah ahli Shaklee. Hanya RM65 sahaja yuran pendaftaran untuk seumur hidup. Berbaloi-baloi. Keahlian anda akan kekal walaupun anda tak beli produk berapa lama tempohnya sekalipun. Akaun akan aktif semula sebaik sahaja anda membuat pembelian semula. Senang kan. Plus, sekarang ni lebih mudah sebab tak perlu nak ke branch untuk membeli. Boleh membuat belian secara online dengan postage RM10 flat rate.
Apa lagi ditunggu whatsapp/sms saya sekarang untuk penjimatan hebat. Konsultasi akan diberikan percuma kalau anda membeli dengan saya.

Afzan
SMS/Whatsapp 012-372 8374
email to supplement4urhealth@gmail.com

-p/s : kalau anda dah mula period, hanya tambahkan Ostematrix sahaja. Bonusnya bukan sahaja dapat mengurangkan gejala ketidakselesaan semasa period tetapi superb untuk pelawasan. Hubungi saya untuk keterangan lanjut yea.

Friday, November 1, 2013

Alfalfa Complex Shaklee: Kandungan dan Khasiatnya.

[1] Apakah itu Alfalfa?

Alfalfa merupakan raja segala tumbuhan dan raja segala herba. Ia mempunyai sitem akar yang panjang, iaitu sedalam 20 - 30 kaki ke dalam tanah. Selain kaya dengan klorofil, ia juga merupakan makanan paling lengkap kerana mempunyai 15 mineral, 10 vitamin, 8 enzim dan juga fiber. Ia juga kaya dengan mikronutrien yang membantu sistem badan berjalan lancar.

Pengamal perubatan herba (herbalists) selalunya akan mengesyorkanAlfalfa untuk pesakit yang kurang nutrisi (malnutrition), lemah (debility) dan sakit berpanjangan (prolonged illness).


[2] Apakah kandungan Alfalfa di dalam Shaklee Alfalfa Complex?

Alfalfa Concentrate, Powder (natural) Alfalfa concentrate and powder are made from premium alfalfa leaves (Medicago sativa) grown in California under carefully controlled conditions. After being harvested, alfalfa plant cuttings are dried in the sun and open air. The leaves are separated from the stems and milled into a fine, green powder or concentrated under special conditions. Alfalfa leaves are a natural source of the plant pigment, chlorophyll, and the mineral magnesium. Also present are trace amounts of iron, copper, zinc, boron, chromium, molybdenum, manganese, potassium, beta carotene, and vitamin K. In ancient times, alfalfa was called the “father of all foods.”


[3] Apakah kebaikan Alfalfa?

(1) Terkenal untuk merawat 3 A :
• Arthritis• Asthma• Allergy

(2) Berkhasiat untuk membantu masalah :
• Penyakit Usus (Colon disorder)
• Buah pinggang
• Kencing manis
• Melawaskan usus
• Ulcer
• Fluid retention (sembab)
• Kurang selera

(3) Mengandungi 8 enzim yang boleh membantu masalah :
• Penghadaman
• Pencernaan
• Flatulence
• Abdominal discomfort dikalangan orang dewasa

(4) Terkaya dengan klorofil yang dapat membantu masalah
• Gastrik
• Penyakit kulit (Eczema)
• Kurang darah (Anemia)
• Sembelit
• Badan, nafas dan kaki berbau

(5) Promotes pituitary gland function

(6) Meneutralkan asid dalam badan (Alkalize’s the body and detorities the body especially the liver)

(7) Merawat masalah keputihan pada wanita. Sifatnya yang mengandungi phytoestrogens juga menyebabkan ia mempunyai fungsi seperti kacip Fatimah, maka, membantu dalam "hubungan" suami isteri (enhance libido). Malah, ada juga yang mengaitkannya dengan membantu pembesaran payudara.Memang sangat bagus diambil oleh wanita & para isteri.

(8) As a galactagouge. Bagus diambil oleh ibu menyusu, kerana ia meransang dan menambah pengeluaran susu ibu.


[4] Siapakah yang TIDAK BOLEH ambil Alfalfa?

(1) Individu yang ada SLE - strictly NO!

(2) Ibu menyusu yang bayinya ada G6PD - yg ini 50-50. Ada yg kata Ok jer baby. Tapi, as a precaution, btter advise ibu ambil milk booster lain i.e OsteMatrix dan ESP.


[5] Adakah Alfalfa menyebabkan JAUNDICE pada baby?

Ada yang kata Alfalfa buat baby kuning, ada yang kata untuk elak baby dari kuning. Mana satu yang betul?Sebenarnya kedua-duanya betul, kerana, alfalfa ada kedua2 property itu:

(1) Alfalfa mengandungi bahan yg bersifat diuretik, jadi dia menggalakkan kencing & berak yang boleh buang bilirubin --> elak kuning!

(2) Alfalfa juga mengandungi vitamin K yg mana kalau ambil berlebihan boleh menyebabkan pembentukan bilirubin --> jadi kuning!

____________________________________________________________________ _____

  Question and Answer.

  • Q : kalo baby eczema, alfafa boleh membantu or sebalikya? baby saya eczema tapi takde G6PD. tolong, saya perlu makan alfafa. ade org kata alfafa konflik dgn eczema.. plss

  • A : awak perlu cuba dulu..eczema mmg elok amik alfalfa..awk consume minimum quantity 1 biji dulu n bf ur baby..monitor ur baby condition..normal baby ade eczema akan kuar rashes pada permulaan sbb tindak balas dgn alfalfa..awak boleh continue n pastikan amik air kosong yg banyak..baby umur bape bulan??selain alfalfa,ibu boleh consume GLA complex n ESP juga utk masalah eczema..

    Pastikan persekitaran baby sentiasa bersih

  • Q : thank u.. baby saya 3 bulan.. mmg tiap kali mkn alff bb kuar rashes merah.. o ok.. sy kena kurangkn 1 biji sehari or 1 biji setiap kali (3 biji) ye? skrang ni sy amik pakej M

  •  klo bby still kuar rashes... maknanya sy kena stop ke?

  • A : Amik sebiji sehari sahaja..monitor rashes..if kuar after 3 days+dah minum air banyak,better stop sebab antibodi badan bb x kuat lagi tuk tahan alfalfa..alfalfa ni agak panas juga so sian kat baby tu..

    Focus pada ESP+Ostematrix sahaja..
    Q : owh.. terima kasih banyak2 , may Allah bless u.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------

    • Q : baby saya ada HYPOTIROID.. sebelum ni bergantung pada ubat Tyroxine.. Saya consume Alfalfa dan ESP da 2 bulan.. Sebabkan kesian kat my bb saya stop sukati saya je ubat pil yg kena larut dlm air tu.. Saya tawakal pada Allah dan teruskan ESP dan Alfalfa tu.. Tiap kali ujian darah saya dan hubby berdebar2 takut kena naikkan dose ubat lagi.. Tapi Alhamdulillah, 2x ujian sejak saya consume ESP tu resultnye positif walaupon saya senyap2 (xbagitau doktor) yang kami da stop ubat dia.. Cuma resultnye cukup2 makan.. Bile doktor tanya bagi x ubat n ada x missed? Saya ckp xda walhal saya xbagi langsung.. Doktor ckp ubat dia penting sebab result dia +ve pon sbb dia makan ubat (padahal saya xbagi pon).. Doktor beritau klu xbagi ubat akan mengganggu perkembangan otak bb.. Ape pendapat kak kalau saya ambil Omegaguard sebagai ganti utk perkembangan otak dia sebab saya xsampai hati nak bagi bb 5 bln (Premature) pil hospital yg dibancuh ngan air masak..
      A :  sis,elok amik omega tu..baby bf in shaa Allah lagi mudah dapat nutrisi drpd susu badan kita..
    • Q : kannn... saya pon cadang macam tu.. nanti dpt bonus nak amik omegaguard.. biarla saya yang ambil ubat dpd baby yg kecik tu amik ubat.. In Shaa Allah moga Allah bantu pulihkan bb saya tanpa bergantung dengan ubat tyroxine tu lagi.. harap sgt dengan doa dan harapan saya (stopkan sesuka hati saya tanpa pengetahuan doktor) ni dan ambil omegaguard xkan mengganggu perkembangan otak my bb..

    Saya ada ready stock Alfalfa Complex dan akan balik Puchong esok. So, siapa yang berminat saya boleh hantar COD. Stok terhad ye. Siapa cepat, dia dapat!

    Afzan
    Shaklee Independent Distributer
    SMS WHATSAPP or CALL 012-3728374
    Email to supplement4urhealth@gmail.com
    COD to Selayang, Rawang, Sg. Choh dan Serendah.

Sunday, October 27, 2013

Vivix Testimonial: Not only for Diabetes..

Salam korang.

Korang pernah dengar pasal Vivix Shaklee?


Vivix ni sejenis minuman kesihatan campuran botani. Mengandungi campuran  unik botani Polygonum Cuspidatom, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan lobak ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol ialah kumpulan Fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel antipenuaan. Ia mencegah penuaan di peringkat sel dalam badan (selular). Melindungi sel-sel tubuh secara semulajadi daripadavdiserang dengan tekanan, diet tidak seimbang dan toksin alam sekitar yang memyebabkan kita mudah diserang penyakit  berkaitan kesan penuaan.

Ada banyak faedah-faedah yang boleh didapati daripada Vivix ni. Kira macam all in 1 sebenarnya. 

1. Menggalakkan ransangan PENUAAN YANG SIHAT.
2. Bantu mengHALANG KANSER.
3. Mengurangkan risiko SAKIT JANTUNG.  
4. Mengurangkan komplikasi dalam pesakit DIABETES.
5. Menyokong kesihatan SENDI.
6. Mengurangkan insiden bagi pesakit ALZHEIMER.
7. Bantu dalam PENGURANGAN BERAT BADAN. Macam Ayu Raudhah.
8. Meningkatkan SISTEM IMUN.
9. Meningkatkan kesihatan MATA.
10. Menyokong KESIHATAN MENYELURUH.


Saya memang tertarik untuk tengok testimonial pesakit Diabetes sebab mak saya menderita Diabetes sekarang ni. Ni salah satu testimonial hebat yang saya jumpa masa google.

 Pergh, tengok tu, start 1 May, tak sampai sebulan bacaan darah dah turun menghampiri paras normal! Kalau ikutkan Vivix ini fungsinya menyeluruh. So, sampai ke sel-sel badan dia 'pergi'. Okay ini tak cukup power sebenarnya. Ada lagi satu testimonial yang lagi dasyat. 


 Yang ini lagi best. Hari ke 5 lepas consume Vivix dia pergi makan segala macam makanan manis masa kenduri. Tapi keesokan paginya bila test gula, dia terkejut sebab tak naik langsung. Kepada rakan-rakan yang parents ada diabetes/darah tinggi, anda patut hadiahkan Vivix ini kepada mereka. Tanda prihatin kita kepada mereka kan.

Sayapun insyaAllah akan menghadiahkan juga untuk mak saya nanti. Sekarang mak saya tak mahu lagi. Katanya nak cuba produk lain. Takpe la ikut sahajalah dulu. Tapi katanya produk tu rasanya pahit. Mak saya ni pula jenis yang langsung tak boleh telan benda-benda pahit. Erm, tunggu dan lihatlah macam mana nanti.

Kalau nak disenaraikan, tak cukup untuk menceritakan kehebatan Vivix ini. Kalau ada di antara anda atau anggota keluarga yang punya masalah kesihatan seperti yang tersenarai di atas ini. Marilah mencuba sendiri. InsyaAllah dengan izin Allah dapat meningkatkan kesihatan. Siapa nak sakit dan terus sakit kan? Semua orang pun nak hidup sihat. 

Jom Sihat!
Afzan
Shaklee Independent Distributer
SMS/Call/Whatsapp : 012-3728374
email : supplement4urhealth@gmail.com   

         

Saturday, October 26, 2013

Produk hot : Lecithin licin di pasaran Malaysia

Salam korang..


Nak bagitahu yang Lecithin kehabisan stock sejak minggu lepas. Lecithin menjadi rebutan ramai sebab semua orang nak kurus atau maintain berat badan tapi dalam masa yang sama tetap nak makan macam-macam.
Lecithin memang penyelesaian paling ideal. Sebab fungsinya membakar lemak dan kolestrol sebelum ia berkumpul dalam badan kita.
Bukan orang gemuk je yang cari Lecithin ni. Orang kuruspun cari juga tau. Sebab orang kurus pula berisiko sebab orang gemuk mengumpul lemak dan kolestrol di seluruh badan tapi orang kurus pula mengumpulnya di jantung. Lagi bahaya kan.
Berita baiknya ia stok Lecithin akan available selewat lewatnya awal bulan depan. Apa lagi yang anda tunggu. Tempahlah ia sekarang dengan harga terjimat. Sebaik sahaja stok available saya akan terus reserve kan untuk anda.
Kalau terlambat, stok akan habis lagi.
Setakat ini selain Lecithin, ada beberapa lagi yang zero stock iaitu Sustained Release Vita C, Herbalax dan Advance Joint Health Tablet.
Afzan
Shaklee Independent Distributer
SMS WHATSAPP or CALL 012-3728374
Email to supplement4urhealth@gmail.com
COD to Selayang, Rawang, Sg. Choh dan Serendah.

Tuesday, October 22, 2013

Promo Oct 2013 for Shaklee still ON yea

Salam you all.

Ok, promo Oct masih lagi berjalan yea.
Shaklee Collagen Powder yang sekarang ni mendapat sambutan hangat di pasaran sebab tengah ada promosi harga runtuh. Beli 6 box percuma 1 box. Jimat sangat dan hasilnya memang marbeles. Kulit jadi lebih moist, lebih lembut seakan kulit bayi.

Lain-lain set yang saya jual adalah seperti yang tersenarai di bawah. Cepat-cepat grab ye.

Set Kesihatan optimum
Set Maigrain
Set Weight Gain
Set Kurus
Set Mengandung
Set Berpantang
Set Milk booster
Set Kesuburan
Set Smart Brain
Set Kanak-Kanak
Set Kecantikan kulit
dan bermacam-macam lagi.

Just inform je ada masalah apa. Saya akan cuba suggest supplement terbaik untuk anda. Ni bukan ubat tapi supplemen (makanan tambahan) semulajadi yang badan kita perlu hari-hari tapi kita gagal untuk dapatkan dalam pemakanan seharian kita. InsyaAllah tak memberi side effect negative kepada badan.

So, jom sayangi diri anda dan keluarga anda. Bertindak sekarang untuk sihat.
SMS/Whatsapp : 012-3728374(Afzan)
email : supplement4urheath@gmail.com

Friday, October 18, 2013

Shaklee Omega Guard : Masalah batuk, selsema dan asma

Salam korang.


Hari ini saya nak sharing pasal supplemen Omega Guard keluaran Shaklee. Husband saya lately asyik batuk-batuk sahaja. Kadang-kadang kasihan juga. So, saya survey lah di internet mencari testimonial terbaik produk shaklee untuk mengurangkan/meredakan batuk. Rupanya Omega Guard jawapannya itupun dengan izin Allah lah. Kita hanya berusaha dan hanya Dialah yang Maha Mengubati.

Antara testimoni yang jumpa ialah daripada blog http://ainsglobal.blogspot.com/


Ni pula testimonial daripada blog ini http://putryellymarrisya.blogspot.com/
Shaklee ini bukan ubat tapi supplemen untuk memenuhi keperluan badan kita yang sepatutnya kita dapat melalui pemakanan. Ianya semulajadi dan insyaAllah tak memberi kesan sampingan kepada kita. Apa kata kita tambah menu harian kita dengan Omega Guard. 
Sayapun nak cuba bagi pada suami. Kasihan dia sebab dah lama sangat batuknya tak baik-baik. Daripada terlalu bergantung kepada ubat, baik kita guna cara alternatif kan. InsyaAllah.
Set Shaklee yang available ialah ;
Set Berpantang
Set Menyusu
Set Kurus
Set Kesuburan lelaki dan wanita
Set Kanak-Kanak
Set Kecantikan kulit
Set Resdung/Asma/Allergy/ Ekzema
Set Hamil Trimester 1,2 dan 3
Set Migrain
Set Kesihatan Optimum
SeT Smart Brain
Set Menambah berat badan
Berminat nak membeli supplemen ini atau set supplemen shaklee yang lain dengan saya.
Just SMS/Whatsapp " SAYA NAK SHAKLEE" ke number saya 012-3728374 (Afzan)
or drop email to bejangutm@gmail.com
Afzan
Shaklee Independent Distributer
COD : Selayang, Rawang, Sg. Choh dan Serendah