Shaklee May 2014 Promo

Shaklee May 2014 Promo

Friday, October 11, 2013

October Shaklee Promo : Buy 6 Collagen Powder FREE 1.

Salam you all,


Bulan ini bulan istimewa untuk sesiapa yang nak mencantikkan kulit. Kita biasa dengan produk berkaitan kolagen. Kolagen memang bagus untuk memperbaiki tekstur kulit kita dan memperlambatkan proses penuaan. Kalau kita tengok baby, kulit mereka lembut sahaja sebab masa bayi kolagen banyak tapi makin meningkat usia kolagen semakin berkurang. Dan itu adalah proses normal dan kita takkan dapat elak. Tak baik kan melawan takdir.

Tapi dengan persekitaran dan pemakanan yang tidak sesihat dulu, ramai di antara kita yang tua sebelum usia. So, macam mana nak elakkan atau nak rawat balik kalau ianya terjadi. Yeah, dengan mengamalkan kolagen. Shaklee ada jawapannya dan bulan ini pula bulan istimewa sebab ada promo menarik.

BELI 6 KOTAK PERCUMA 1 KOTAK.
1 KOTAK ADA 15 SACHET UNTUK KEGUNAAN 15 HARI atau LEBIH KURANG 2 MINGGU.

Kesannya boleh dilihat seawal hari ke 7.Dan pengambilan secara berterusan selama 8 minggu menjadikan tekstur keseluruhan kulit menjadi lebih baik meningkat sebanyak 71%. WOW!

Apa itu Collagen Powder Shaklee?

Di bawah ni adalah 10 soal jawab popular tentang Collagen Powder Shaklee (CPS).



Apa kandungan Collagen Powder Shaklee (CPS)?

Kandungan utama CPS adalah dari sisik ikan merah, iaitu salah satu sumber premium kolagen dengan penyerapan lebih tinggi dan pencemaran yang lebih kecil berbanding kolagen haiwan yang lain. 


Ada 7 lagi kandungan tambahan iaitu:
  1.  Ekstrak Kerang-kerangan - Glukosamina daripada ekstrak kerang-kerangan adalah penting dalam sintesis bendalir sinovia bagi melicinkan pergerakan sesendi dan melembapkan mata untuk melegakan ketidakselesaan mata
  2.  Elastin dari kolagen ikan - Elastin dapat mengekalkan keanjalan dan ketegangan kulit yang boleh melantun apabila dicubit. 
  3. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi bersama kolagen untuk kulit yang lebih tegang, gebu dna anjal
  4. Lactobasilus Acidophilus - Sejenis bakteria baik yang membantu untuk mengimbangi usus mikroflora dan memudahkan pembinaa semulajadi sistem usus sihat bagi meningkatkan penyerapan kolagen
  5. Ekstrak Pfaffia - Pfaffia juga digelar sebagai Ginseng Brazil yang bila diganbungkan dengan enstrak biji benih Camellia Japonica, dapat menyokong pembentukan kolagen dan asid hialuronik. Dengan kemampuannya untuk mengikat jumlah air yang besar, asid hialuronik memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu badan dan mebuatkan kulit lembut, lembap dan rata 
  6. Ekstrak biji benih Camellia Japonica - Mengandungi asid oleik, sejenis emolien kulit dan pelembap yang unggul, dan bahan antioksida semulajadi. Isoflavon yang dapat membantu mengurangkan radikal bebas
  7. Vitamin C dan Vitamin B - Vitamin C menggalakkan pengeluaran kolagen semulajadi yang melawan radikal bebas dan merosakkan kulit kita. Vitamin-Vitamin B terlibat dalam metabolisme karbohidrat, lemak dan protein untuk mengahsilakan tenaga yang diperlukan untuk pengeluaran kolagen dalam sel.
Apa istimewanya Collagen Powder Shaklee? 

Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan. Terbukti dapat memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu (melalui ujian klinikal) 





Macam mana bentuk Collagen Powder Shaklee? Serbuk ke pil?


Ianya berbentuk serbuk yang mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran. 1 kotak mengandungi 15 sachet di mana setiap sachet mengandungi 15mg. 





Tahan berapa lama Collagen Powder Shaklee ni? 


Untuk kesan yang lebih optimum, disarankan ambil 1 sachet setiap hari. Jadi untuk satu kotak penggunaan selama 15 hari. Walaubagaimanapun, pengguna boleh juga ambil selang sehari (untuk 30 hari penggunaan). 

Macam mana aturan makan Collagen Powder Shaklee?


Macam mana aturan makan collagen shaklee sangat mudah! Hanya campurkan 1 sachet collagen bersama sebarang minuman kegemaran. Diambil sebaiknya pada waktu malam kerana waktu malam adalah waktu pembinaan semula kulit. Jika sudah consume ESP atau mealshake, boleh dibancuh bersama ESP dan mealshake. Antara resepi yang boleh dicuba bersama collagen adalah: - jus twister tropicana + collagen - Milo/Serbuk Coklat Cadbury +collagen - any fruit juice + collagen Pengguna bebas nk campurkan collagen dengan mana2 minuman. Asal sedap sudah.


Siapa sesuai ambil Collagen Powder Shaklee?


Siapa sesuai amik collagen shaklee? Collagen sesuai diambil oleh mereka yang mengalami masalah berikut: 

  • Terdapat garis-garis kesan ketawa, kedutan, lingkaran hitam bawah mata, 
  • Kesan bengkak bawah mata, 
  • Penglihatan kabur. 
  • Gusi yang tidak sihat 
  • Rambut kering dan bercabang di hujung 
  • Liang roma besar, pigmentasi, jeragat, kulit kering 
  • Garis halus pada leher 
  • Kulit hilang keanjalan, lebih kering. 
  • Kelihatan tua daripada umur sebenar. 
  • Organ dalaman tidak berfungsi dengan berkesan. 
  • Payudara dan punggung kelenturan 
  • Kehilangan kalsium, sakit belakang, sakit sendi. 
  • Kulit senang pecah, pudar dan kekuningan
Macam mana rasa Collagen Powder Shaklee

Collagen shaklee ada rasa macam ikan sedikit tapi rasa tu akan hilang jika dibancuh dengan minuman berperisa. Jadi jangan takut untuk mencuba.

Boleh tak Collagen Powder Shaklee diambil bersama product lain?  


Boleh tiada masalah cuma jarakkan pengambilan selama 2-3 jam.

Ibu menyusu boleh amik tak Collagen Powder Shaklee?
 

Ibu menyusu boleh amik tak collagen shaklee? Kebanyakan kandungan collagen powder shaklee adalah sesuai untuk ibu menyusu. Jika anda dan bayi anda boleh terima supplement alfalfa, bermakna collagen powder juga insyaaAllah tidak menjadi masalah. Malah ada yang beritahu setelah mengambil collagen, susu mencurah-curah. Jika tidak pernah menggunakan alfalfa, boleh juga menggunakan rules of 4 days. Iaitu cuba ambil collagen selama 4 hari berturut-turut, jika tiada kesan kepada bayi dan anda, bermakna anda boleh teruskan pengambilan. Tetapi satu yang pasti, kandungan collagen adalah semulajadi, no additive is added. Sekali lagi, jangan takut untuk mencuba.
Dan ia pernah masuk majalah iSihat masa Sept 2012. Mantap kan?



Retail price per box is RM298. Peoduk ni mahal sikit berbanding biasa setanding dengan khasiat dan keberkesanannya. Tentulah produk ini superb. Try sekotak dulu dan rasai perbezaannya. Tapi kalau nak jimat terus beli 6. Dapat 1 percuma. Boleh pakai sampai 3 bulan setengah atau sharing je dengan kawan-kawan. Ajak kawan-kawan dalam 3 orang. Boleh cuba 2 1/3 kotak sorang kan?


Kalau nak dapat dengan harga yang super jimat dengan mendapat diskaun sehingga 20% untuk setiap produk, jadilah ahli Shaklee. Hanya RM65 sahaja yuran pendaftaran untuk seumur hidup. Berbaloi-baloi. Keahlian anda akan kekal walaupun anda tak beli produk berapa lama tempohnya sekalipun. Akaun akan aktif semula sebaik sahaja anda membuat pembelian semula. Senang kan. Plus, sekarang ni lebih mudah sebab tak perlu nak ke branch untuk membeli. Boleh membuat belian secara online dengan postage RM10 flat rate.
Pertanyaan?

Sila hubungi saya,
Noor Afzan
bejangutm@gmail.com atau SMS/Whatsapp 012-3728374
Shaklee Independent Distributer
ID : 1066883
COD to area Selayang, Rawang, Sg. Choh and Serendah.


Credit for information to http://www.vitaminsuci.com/2013/08/cantik-dengan-collagen-powder-shaklee.html
Post a Comment