Shaklee May 2014 Promo

Shaklee May 2014 Promo

Thursday, February 6, 2014

Set Hamil Shaklee: Promo Februari 2014

Salam korang,

Ramai yang tak tahu yang Shaklee ada gabungan produk untuk diamalkan ketika hamil. Set ini dibahagikan kepada 2 iaitu untuk Trimester 1 dan juga Trimester 2&3.  Tak banyakpun bezanya, hanya ada penambahan 2 produk bila kandungan memasuki Trimester 2 nanti.

Untuk Trimester 1, ada 4 gabungan mantap produk iaitu;

1. Vita lea Iron Formula
2. B Complex with Folic Acid
3. Vita C
4. Ostematrix

Vita lea Iron Formula

Selalunya bila kita buat pregnancy check up, doktor akan bekalkan kita dengan Iron pills kan. Yea, Iron pentung untuk mengawal masalah HB rendah. Orang mengandungkan sinonim dengan masalah ini. Selalunya doktor sarankan ambil Obimin atau Iberet Folate untuk meningkatkan HB. Tapi, semasa mengandung dahulu makanlah banyak mana Obimin atau Iberet, HB saya tetap rendah malah bertambah menurun. Mungkin kesannya berbeza pada setiap individu dan sayalah individu yang tak ada effect langsung bila telan Iberet.
Tapi, ada juga yang complain HB still low walaupun dah makan Vita lea.

Mari kita mengenalpasti puncanya. Punca HB rendah bukan hanya disebabkan kekurangan Iron tetapi juga disebabkan oleh;

1. Kekurangan nutrisi penting yang lain seperti Folic Acid, Vitamin B12 dan erythopiotein.
2. Kekurangan hormon : paras hormon tiriod yang rendah.
3. Gangguan pembentukan darah merah seperti Talesemia.

Jadi untuk menambahkan paras HB, ada satu lagi produk Shaklee saya sarankan iaitu.

B Complex with Folic Acid.

Selain daripada meningkatkan paras HB, B Complex ini juga bagus untuk anti stress, untuk kekal cergas sepanjang hari walaupun sedang sarat mengandung. Kandungan Folic Acid juga seperti yang kita maklum penting untuk perkembangan janin yang baik dan sihat.

Vitamin C.

Vitamin C ini bukan sekadar untuk cantikkan kulit sahaja ye. Ia berfungsi untuk membantu penyerapan Iron yang optimum ke dalam badan. So, tiada pembaziran Iron. Sebab itu kebiasaannya doktor turut membekalkan Vitamin C masa buat pregnancy check up. Betul tak?

Ostematrix.

Saya amat menggalakkan ibu-ibu mengandung dan ibu-ibu menyusu mengamalkan Ostematrix sebagai pengganti susu. Melainkan kalau anda sanggup untuk minum susu fresh lembu or kambing 2 gelas sehari. Selain pembekalkan kalsium untuk menguatkan tulang ibu dan juga janin, Ostematrix ini dapat mengatasi masalah sembelit. Memang lawaslah hari-hari. Bangun tidurpun badan rasa lebih ringan dan segar.

Untuk Trimester ke 2 dan 3, digalakkan untuk menambah ESP dan Omega Guard. Di lain entry saya akan ceritakan apakah kepentingan 2 produk ini dalam set hamil. Ibu-ibu hamil sekalian. Apa lagi di tunggu. Dapatkan Set Hamil anda sekarang.
Berminat? Hubungi saya di :
Call/Whatsapp/Viber : 012-372 8374

No comments: