Shaklee May 2014 Promo

Shaklee May 2014 Promo

Saturday, January 11, 2014

Set Penyusuan Popular Shaklee - Mesti cuba Set 3M bila anak 18 bulan!

Salam korang.

Hari ni saya nak share coretan seorang ibu yang Berjaya meyusukan anaknya selama 3 tahun lebih . Saya rasa malu sebab nak capai 2 tahun inipun macam nak give up sebab sejak minggu lepas susu dah mula merudum kembali. Dan saya hanya dapat bekalkan Emir 3 botol susu sahaja sehari instead of 5 botol yang dia perlukan. Selebihnya terpaksa ditampung susu formula. Walaupun saya masih gigih berusaha tetapi rasa sedih sebab terpaksa juga bagi dia susu formula. 

So, ibu-ibu menyusu semua. Please don’t ever give up ye. Dia coretkan rahsia terbesar untuk banyakkan susu dalam nukilan INI .
Petua nak berjaya ialah ikut dan tiru cara orang yang dah berjaya itu buat. In Sha Allah.
Saya kongsikan di bawah ini jenis-jenis set menyusu dan manfaatnya kepada ibu menyusu.
Sebelum anda memilih set penyusuan yang selari dengan keperluan anda, saya sarankan anda maklumkan kepada pengedar Shaklee anda;


  1.    Jadual pemakanan harian anda
  2.   Berapa liter minum sehari.
  3.   Berapa kali anda membuat sesi perahan di pejabat atau jika tidak bekerja, bagaimana jasual penyusuan si manja anda.


Andai ada yang bertanya boleh ke saya beli satu –dua jenis sahaja?
Jawapan saya : berbalik kepada si ibu. Jika punya kemampuan bagus beli yang menyeluruh.

Antara set popular ialah:

1.       Set B (Vita Lea, B Complex, Vita C dan Alfalfa)

  1. Mengandungi Multivitamin dengan Zat Besi, Vitamin B, Vitamin C dan Alfalfa.
  2. Sesuai untuk ibu yang TIDAK mempunyai masalah penyusuan.
  3. Tujuan utama mengambil supplement ialah untuk memperkayakan nutrisi dalam susu ibu.
  4. Alfalfa membantu menghasilkan susu ibu dengan lebih cepat.
  5. Sesuai untuk ibu yang mempunyai masalah sembelit dan masalah keputihan.
  6. Bagi bayi yang mempunyai eczema, set ini dapat membantu.
  7. Kurang sesuai untuk ibu yang baru melahirkan/berpantang kerana tidak sesuai untuk bayi yang mengalami jaundice dan ada sesetengah bayi mengalami sedikit cirit dengan alfalfa


2.       Set Eu Four Pack (Vita Lea, B Complex, Vita C dan Ostematrix)

  1. Mengandungi multivitamin dengan Zat Besi, Vitamin B, Vitamin C dan Kalsium
  2. Sesuai untuk ibu-ibu yang mengalami kemeruduman susu ketika haid (PMS)
  3. Sangat membantu menghasilkan susu dengan cepat.
  4. Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang tidak minum sisi dan alah kepada lactose
  5. Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap untuk penyerapan kalsium yang berkesan iaitu kalsium, magnesium dan Vitamin D.
  6. Selain itu, set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk saraf, pembentukan tulang dan gigi.


3.       Set E (Vita Lea, B Complex, Vita C, Alfalfa dan Ostematrix)

  1. Mengandungi Multivitamin lengkap dengan Zat Besi, Vitamin B, Vitamin C, Kalsuim dan Alfalfa.
  2. Set ini member kesan yang lebih yang tidak kurang bagusnya kerana kandungan Alfalfa yang mengandungi khasiat protein di dalamnya.


4.       Set 3M (Vita Lea, B Complex, Vita C, Alfalfa, Ostematrix dan ESP)

  1. Mengandungi Multivitamin lengkap dengan Zat Besi, Vitamin B, Vitamin C, Kalsuim, Alfalfa dan ESP.
  2. Sangat dicadangkan untuk ibu yang mengalami masalah penyusuan.
  3. Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah menghasilkan susu walaupun telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari.. maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau ketiadaan zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.
  4. Set yang paling sesuai untuk ibu yang mempunyai stok yang sedikit, atau yang tidak mempunyai stok susu yang banyak.
  5. Bagi ibu-ibu yang baru mula nak menyimpan stok ini adalah pilihan yang tepat.
  6. Set paling sesuai untuk ibu yang ingin relaktasi/induce relactation – contohnya ibu telah berhenti menyusui anak, jika mengamalkan set ini, bersedia untuk pam dengan kerap bagi stimulasi susu, bersama-sama tips yang saya bagi, in sha Allah penyusuan boleh dimulakan semula dengan syarat ibu kuat berusaha.
 Perjalanan penyusuan dua tahun ini menuntut ibu menyusu secara kerap atau pam secara konsisten dan melengkapkan tubuhnya dengan zat dan nutrisi yang boleh diperolehi melalui pemakanan yang sihat. Namun berapa ramai ibu-ibu hari ni yang betul-betul menjaga pemakanan yang berkhasiat? Apa yang ibu makan, itulah yang disalurkan kepada anak melalui susu ibu. Supplement sangat membantu mengisi ruang kosong dalam tubuh ibu terutama bagi yang mempunyai kekangan untuk amalkan pemakanan mengikut pyramid makanan yang disarankan.
Buat renungan bersama..

“Syarikat susu formula saling berlumba untuk menghasilkan susu yang kaya dengan pelbagai formula namun sedarkah kita ianya tidak mampu untuk menandingi susuibu, anugerah terbaik buat si manja? Tidakkan kita juga mahu berikan yang terbaik buat si manja kita?”

Coretan daripada blog anakkuwiraku.com @ Kak N

Bila rasa nak give up sahaja mesti cari blog Kak N ni. Sekarang ni rasa bersemangat sikit nak buat stok susu kembali dengan Set 3M. Set yang terdiri daripada Vita C, Vita Lea, B Complex, Ostematrix, Alfalfa dan ESP. Sekarang ni yang saya amalkan Cuma Vita C, Ostematrix, Alfalfa dan ESP. Nampaknya lepas ini saya kena tambah dengan B Complex dan Vita Lea. Chaiyok Afzan. 4 months to go. Nantikan hasilnya bulan depan. In sha Allah =)

Berminat nak menambah stok susu macam saya juga?
Hubungi saya untuk mendapatkan set menyusu pilihan anda sekarang.

Afzan
Call/Whatsapp/Viber :  012-372 8374
Email : supplement4urhealth@gmail.com
FB : NoorAfzanMuhamad
FB Fan Page : Supplement 4 ur health
COD area Selayang, Rawang, Sungai Choh dan Serendah

Kalau nak dapat dengan harga yang super jimat dengan mendapat diskaun sehingga 20% untuk setiap produk, jadilah ahli Shaklee. Hanya RM65 sahaja yuran pendaftaran untuk seumur hidup. Berbaloi-baloi. Keahlian anda akan kekal walaupun anda tak beli produk berapa lama tempohnya sekalipun. Akaun akan aktif semula sebaik sahaja anda membuat pembelian semula. Senang kan. Plus, sekarang ni lebih mudah sebab tak perlu nak ke branch untuk membeli. Boleh membuat belian secara online dengan postage RM10 flat rate. 
Post a Comment